Vrijdag 19 februari, de eerste wedstrijddag, begon onder een stralend zonnetje. Veel wind was er echter niet te vinden. Het babbelen in bed ’s avonds maakte het ochtendritueel wat langer dan voorzien, voornamelijk bij de jongens, waardoor het haasten was om de afgesproken 9h00 bij de boten te halen. Coach Maxim was immers reeds daar aanwezig voor meteo- en coachmeeting.

Mooi om 10h00 ging de launchingsvlag omhoog, en gezien het brede strand waren alle 533 boten op een kwartiertje het water op. Grappig om te zien dat er toch altijd zijn, die ruim achter iedereen, op hun dooie gemakje, zich te water laten gaan ( niet de Belgen !).

Via de website konden we vanop de kant goed volgen, met visuele en tekstupdates. De race area was immers behoorlijk ver in zee, waardoor het zelfs vanop de kaaimuur niet meer dan een witte vlek bleef. Groep Geel ( Jef ) en Wit ( Kwinten ) werden op gang geschoten. De jongens waren goed tot heel goed onderweg toen…. De wind wegviel en draaide en de manche werd afgeblazen. Na het herleggen van het parcours is de organisatie er toch in geslaagd om de 5 groepen van telkens 105 boten toch nog 2 manches te laten varen, met enkele mooie resultaten ( Dries 2 maal een 3de plaats, Kwinten 2 maal top 10 plaats, Anne, Marine en Soetkin een top 20 plaats) maar ook heel wat BFD’s, waardoor de spreiding in het eindklassement nog heel groot is.

Niet verwonderlijk dus dat de schemer reeds inviel toen de laatste optimisten van het water kwamen, en de coachboten in het donker richting haven moesten varen. Met het ondergaan van de zon, verdween ook de warmte, waardoor meerdere Belgische zeilers van de walmoeders de opmerking ” Morgen droogpak maar beter aan !” mochten aanhoren. Deze opmerking werd na het nemen van een warme douche en een warm diner al wel weer in twijfel getrokken… Morgen bij een stralende ochtendzon zal er dus opnieuw van droogpakken niet veel sprake zijn.

Een interview met Maxim en een 5-tal van de Belgische zeilers gisteren, werd door een enthousiaste optimistenouder in België opgepikt en aan ons doorgelinkt, waardoor de trots op Maxim nogmaals de hoogte inging! Een mooie afsluiter van een met zwakke wind voorziene maar mooie zeildag! Hopen morgen op voldoende wind om toch daar ook enkele reeksen te doen, zodat de vloten zondag kunnen herverdeeld worden in de definitieve groepen, en enkele van de BFD’s weg kunnen vallen.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

Niet onmiddellijk antwoord? Misschien zijn we op het water. Terug op het droge, reageren we onmiddellijk

Sending

©2017 DOCB De Belgische Optimist Klasse

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account