Today is day 1 van de team races, day 7 van het WK. Van de 48 ingeschreven landen staat Belgie op een 25ste plek. Als we de eerste wedstrijd winnen, moeten we direct daarna tegen de nummer 1, USA. Geen nood mochten we tegen hen verliezen, want we moeten tweemaal verliezen voor we er uit liggen. Na de individuele races is Belgie 25ste gerangschikt van de 48 landen die ingeschreven zijn voor de teamraces. Blijkbaar hadden 18 landen niet genoeg zeilers of niet genoeg “goesting” om deel te nemen aan de team races.

 


De eerste teamwedstrijd hebben we helaas verloren van Polen, maar het was een dubbeltje op zijn kant. Belgie lag voor aan M1, achter aan M2 en M3, voor aan M4 maar verloor uiteindelijk op de finish. Als winnaar moest Polen nadien tegen de USA. Als verliezer zeilde BEL tegen CZE.

 

De verhoudingen tegne CZE waren een beetje anders, want Belgie won met een overtuigende 1, 2, 3 en 4. Daardoor kwamen we uit tegen de US Virgin Islands. Ook die wonnen we, met een 1, 2, 3 en 8. De volgende westrijd is nu tegen Noorwegen, het team met de vice-wereldkampioen erin. Maar we gaan onze huid duur verkopen.

 

Helaas was er niet meer genoeg wind om de qualifyers af te werken, en dus is morgen onze eerste match tegen Noorwegen. Als we winnen zijn we rechtstreeks gequalificeerd bij de beste 15, zoniet bestaat er een kans dat we opgevist worden uit de poele indien we de beste verliezer zijn als nummer 16. Het Belgische team is in ieder geval ook hier fantastisch bezig, want andere grootheden zijn al uitgeschakeld zoals Frankrijk, Polen, Turkije, GBR, Mexico, Nieuw Zeeland en Portugal.

 

Morgen meer…

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

Niet onmiddellijk antwoord? Misschien zijn we op het water. Terug op het droge, reageren we onmiddellijk

Sending

©2017 DOCB De Belgische Optimist Klasse

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account