Vandaag komt de wind wat sneller op dan de vorige dagen. Zo snel dat het Belgische team even verrast is. De launch verloopt ondanks alles ordelijk, maar niet iedereen heeft alles mee. Goed voor de conditie van de teamleader die tweemaal heen en weer mag lopen 😉

Gisteren waren de condities wat heftiger, en ook vandaag lijkt het die kant op te gaan. In ieder geval krijgt de golden fleet vandaag voorrang. Het comite wil er alles aan doen om er nog 2 manches uit te persen in Gold. Mogelijks betekent dit dat Emmerald en Brons geen twee manches kunnen varen. Afhankelijk van het ongeduld van silver en hun valse starts…

Manche 1 van de silver (F5) is een matchrace tussen Kwinten en Ingeborg. Bij de start en M1 ligt Kwinten voor, maar bij M2 kruipt Ingeborg ertussen. Aan de gate kiezen ze elk een verschillende kant, en komen ze 9 en 10 door. Ze blijven koppig ieder bij hun kant. Beiden gaan op en neer in het klassement volgens de shiften, maar uiteindelijk komt de shift naar links… Kwinten 7 door de finish 7, Ingeborg betaalt helaas cash: 35. Brecht heeft spijtig genoeg een off-day en kon zich niet mengen in het debat. Brons startte direct na silver, maar emmerald moest wachten in de hoop op een tweede start van gold. In Brons vaart Frederique een strakke inhaalrace. In het laatste kruisrak kiest ze de juiste kant, haalt een heel aantal concurrenten in die de andere kant kozen en eindigt op een mooie 22ste plek.

Na deze eerste manche, en zonder start bij emerald, worden brons en emerald naar binnen gestuurd. Ruben is dus naar buiten gegaan, heeft 2,5 uur rondjes mogen draaien, maar is helaas voor hem niet in actie mogen komen vandaag. Zijn laconiek commentaar bij aankomst: “mijn allerlaatste manche op een WK in optimist was een tweede plek” 😉.

Goud en zilver worden tot het allerlaatste moment op het water gehouden in de hoop nog een manche te kunnen zeilen, maar om 16:03 worden ook zij naar binnengestuurd en komt de ontlading bij de Zwitsers… met Max Wallenberg is voor de tweede keer in 3 jaar een Zwitser wereldkampioen! Proficiat.

Ook de Belgen hebben reden tot fierheid. Een beetje onverwacht voor velen hebben ze het heel goed gedaan. Finale uitslag:
Ingeborg: 37 in zilver, 101 overall
Kwinten: 41 in zilver, 105 overall
Brecht: 51 in zilver, 115 overall
Frederique: 28 in brons, 156 overall
Ruben: 9 in emerald, 201 overall

Opvallende vaststellingen: de eerste Nederlander eindigt op 119, drie Nederlanders in zilver en 2 in brons… 
De eerste Brit eindigt op 114, slechts 1 in zilver, drie in brons en 1 in emmerald…

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

Niet onmiddellijk antwoord? Misschien zijn we op het water. Terug op het droge, reageren we onmiddellijk

Sending

©2017 DOCB De Belgische Optimist Klasse

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account