Zondag 19 februari 2017 begon heiig, maar gelukkig was de wind op de afspraak. Gezien gisteren zowel Go-Sailing als VYF getraind hadden op het Galgenweel ging het optuigen lekker vlot. Hoewel, vlot? Alle gangen van de RYCB loods stonden vol met optimitsten, en af en toe een verloren gelopen Cadet. Om 9:55 werd de eerste start gegeven in een briesje van 12 a 13 knopen. De optimisten waren vlot weg voor 1 driehoek en een lus. Het werd een mooir strijd tussen Felix, Anders en Finn. De windshiften waren, zoals steeds op het Galgenweel, continu aanwezig. Uiteindelijk was het Felix die met de eer ging lopen.

Vlot na de eerste manche volgde de tweede, in gelijkaardige wind. Af en toe zakte de wind wat in, en het was zoeken naar de juiste plek om de vlagen eerst te vinden en de juiste shift te krijgen. Bovendien was het vaak laveren tussen de andere klasses (Snipe, OK en Europe) die sneller voeren. De kop splitste zich af, maar leek breder deze keer. Op de kant werden ondertussen alle voorbereidingen getroffen voor een lekker festijn van Croque Monsieurs. Gelukkig waren de optimisten een stuk sneller binnen dan de andere klasses, zodat zij rustig en met genoeg plaats konden genieten.

Na de middag sloeg het weer wat om. De regendreiging werd duidelijker, hoewel er niet echt veel druppels vielen. De wind ging en kwam terug, dus qua tacktiek was het een zeer vergelijkbaar verhaal als deze ochtend. De starten waren op het scherp van de snee, en in de tweede en derde manche vielen OCS’s. Sommigen leerden aan den lijve dat het geen goed idee was om hun startuurwerk te vergeten. Na twee mooie manches was het tijd om van het water te komen en alles terug in te pakken. De prijsuitreiking werd gegeven in het nagelnieuwe clubhuis van de RYCB.

Na een mooie strijd won Felix De Gelas met drie punten voorsprong op Lowie Vanneste. Derde plek was voor Anders Bultinck. De nieuwe instappers in de optimist klasse genoten met volle teugen en leerden veel bij. Uiteindelijk waren er 25 deelnemers, ondanks het feit dat 15 optimist zeilers in Spanje op de Palamos trophy zaten. Een heel mooi resultaat. Binnen 1 maand is het de beurt aan het RBSC in Heusden.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

Niet onmiddellijk antwoord? Misschien zijn we op het water. Terug op het droge, reageren we onmiddellijk

Sending

©2017 DOCB De Belgische Optimist Klasse

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account