Dag 3 van de wedstrijd : de FINALS!

De laatste dag van de wedstrijd in de definitieve vloten start met een veelbelovend weerbericht met opkomende wind. Voor Maxim en de walmoeders start een dag van strakke timing en klokkijken om toch maar geen vlucht te missen, samen met appartementen leegmaken en boten laden. De strandkarretjes werden al wat meer richting parking op het strand gezet, de Vyfbus met trailer vertrekkensklaar gezet zodat van zodra Maxim belt om uit het water te komen, de trailer klaarstaat voor het uit het water halen van de motorboot.

Het wedstrijdveld lag meer naar het Zuiden toe, voor het appartement, maar nog steeds te ver om met een verrekijker te kunnen volgen. Om 12h30 wordt er afgesproken dat de gouden en zilveren vloot nog kan deelnemen aan de 3de start, de zeilers in de andere vloten zullen te laat starten om nog op tijd binnen te zijn. Hierdoor verliest de bronzen vloot jammer genoeg 1 start. Om 13h30 halen Leen en Maxim ( met de hulp van de marinero’s van de haven ), de motorboot uit het water, en per vloot sijpelen de Belgische zeilers het strand op, in een mooi opgekomen wind van 15-20knopen. Dries en Kwinten hebben leuk gevaren maar worstelden wel met het hoge niveau van de zeilers in de gouden vloot, Jef haalt een mooie 2de en 7 de plaats in zijn vloot. Om onbevangen te kunnen zeilen had niemand aan Kwinten uitgelegd wat het betekende om in de “gold fleet” te zitten, een truuk die werkte want hij steeg, net als Dries, nog enkele plaatsen op de laatste dag.

Zoek de twee Mexicanen…

De andere zeilers varen wisselende plaatsen maar geven aan vooral heel veel geleerd te hebben in de 3-daagse wedstrijd. Alle krachten worden gebundeld om de boten op te laden, de kinderen worden verdeeld over de 2 auto’s, de laatste zakken ingeladen en na nog een laatste check van de boten ( 1 spanriem vergeten…) vertrekken we met het hele konvooi richting luchthaven. De vlucht naar Zaventem verloopt vlot, Maxim blijft nog bij de alleenreizende kinderen tot ook zij ingecheckt zijn en ook zij geraken met zijn allen vlot tot in Oostende. Maxim en Laurent hebben nog een lange rit voor de boeg en arriveren maandag om 13h30 in Mechelen.

S’Avonds worden de boten en zakken overgelaten, het eindpunt van een vermoeiende maar zeer leerrijke wedstrijd met toch wel knappe resultaten in een internationaal veld. Oprechte dank aan Maxim, voor de coaching, het enthousiasme, de logistieke ondersteuning, de doorzetting en begeleiding van de kinderen en hun boten.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

Niet onmiddellijk antwoord? Misschien zijn we op het water. Terug op het droge, reageren we onmiddellijk

Sending

©2017 DOCB De Belgische Optimist Klasse

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account