Dit jaar valt de Easter Regatta, net zoals de andere voorjaarsraces, vrij vroeg. Van 25 tot en met 28 maart. Het weer is er dan ook naar. Fris en regenachtig, en de meteo geeft ook voldoende wind. De Belgen hebben dit jaar een plekje gekregen vlak achter het clubhuis op het grasveld. Prachtige locatie bij zon, maar een ietwat zompig voetbalveld op deze eerste, natte wedstrijddag. Met 27 Belgen aan de start is er weer een mooie delegatie. Ook uit vele andere landen zijn er heel wat mensen gekomen. Naast de “traditionele” verre buitenlanders (USA), deze keer ook deelnemers uit meer exotische oorden: Tanzania, Zuid-Afrika en Australie, om er maar een paar te noemen.

De eerste manche wordt mooi op tijd op gang geschoten, tussen regenbuien en windstoten door. Eline en Ingeborg trekken hun onderlinge gevecht van Antwerpen en Gent gewoon door. Ook de andere Belgen weren zich vooraan in hun vloot. Uiteindelijk worden er 3 manches gevaren, en deze keer zijn er minder Belgen die BFD’s verzamelen dan in Palamos. Er zijn veel minder BFD’s tout court. Op het einde van de dag breekt het zonnetje zelfs door, en neemt de wind een klein slagje af tijdens het einde van de laatste manche. Alles bij elkaar zijn alle drie de manches gevaren in een frisse bries van 15 a 25 knopen.

Met 9 Belgen in de top 100 hebben we een mooie start gemaakt: Eline is eerste Belg op 9, met Ingeborg direct in haar zog op 12, Dries op 20, Bente op 30, Matisse op 46, Kwinten op 48, Brecht op 62, Pieter op 74 en Jef op 91. Ook het Benjamin klassement kleurt bovenaan Belgisch: Kwinten op 4 en Brecht op 6. Een prachtige eerste dag, en op naar morgen met meer wind.

Meer info www.easter-regatta.nl

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

Niet onmiddellijk antwoord? Misschien zijn we op het water. Terug op het droge, reageren we onmiddellijk

Sending

©2017 DOCB De Belgische Optimist Klasse

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account